Projects

client: private
realization: June 2006
area of expertise: Architecture

Water dwelling Lubeek family, Amsterdam, The Netherlands

The livingroom of this villa appears as a glass cube at the water. The terrace can be reached by stairs from the livingroom. This terrace is carefully situated on the southwest side of the house.

In the original design 2 different models were proposed, in which the kitchen-area differs. One with a slant roof, which flirts with the houses from the thirties opposing the site, and a more modern one in which the cube is finished with horizontal lattice-work. A nice detail is that the blinds in front of the windows, though in the same material, can all open differently.


Waterstudio.NL lead by Koen
Olthuis, is specialized in
architecture, urban 
planning
and research related to

living, working and recreation
on water.

Join the team,
apply for an internship
 

info@waterstudio.nl
+31 70 39 44 234
+31 70 26 010 96


 

Twitter Koen OlthuisFacebook Koen Olthuis YouTube Waterstudio.NLLinkedIn Waterstudio.NL